Quino, Tricicle i Krahn


Jo sempre m'he estimat el Premi Internacional d'Humor Gat Perich, un guardó entranyable i important, que culmina l'esforç de molta gent que treballa tot l'any per recordar Jaume Perich i per amoixar els professionals de l'humor. Per a mi ha estat sempre la festa major dels que ens dediquem a això de fer ninots, ja que ens permet durant un dia abandonar les taules de dibuix i els escàners per trobar-nos i parlar de les nostres coses i riure, i dibuixar, i tot això que fem els humoristes, acompanyats de gent que troba interessant justament això que fem. És una festa del bon rotllo, gràcies a la perseverança del Fer, el seu creador i principal impulsor. I com que m'estimo el Fer, m'estimo el Premi... tot i que he dereconèixer que des de l'any passat, encara me l'estimo més, jo, aquest premi!
El Gat Perich arriba al seu 15 aniversari (això vol dir 15 anys sense Perich! snif...), amb bona salut malgrat la crisi, i avui s'ha anunciat un palamarès de luxe per celebrar l'efeméride: Quino, creador de la Mafalda i autor de prestigi internacional innegable, recollirà el Gat Perich que s'otorga als del gremi del llàpis. El Tricicle, un trio de catalans de talent innegable, també universals, que celebren els seus 30 anys damunt dels escenaris, han estat premiats pel "valor dels seus treballs a escena" i " l'aportació a l'humor televisiu". I Fernando Krahn, amic que ens va deixar abans d'hora, veurà reconeguda a títol pòstum la seva trajectòria.
Per aquesta 15 edició, que es celebrarà a Barcelona el 17 d'abril, es preveu l'assistència de la majoria de premiats en anteriors ocasions, una llista que inclou noms com Plantú, Wolinski, El Roto, Forges, Mingote, Gallego & Rey, Miquel Ferreres, Toni Batllori, Kim, Marjane Satrapi, Máximo, i Andreu Buenafuente.

Yo he amado siempre el Premio Internacional de Humor Gat Perich, un galardón entrañable e importante, que culmina el esfuerzo de mucha gente que trabaja todo el año para recordar a Perich y para agasajar a los profesionales del humor. Para mí ha sido siempre la "fiesta mayor" de los que nos dedicamos a esto de hacer garabatos, ya que nos permite durante un día abandonar las mesas de dibujo y los escáneres para encontrarnos y hablar de nuestras cosas y reír, y dibujar, y todo eso que hacemos los humoristas, acompañados de gente que encuentra interesante justamente lo que hacemos. Se trata de una fiesta del buen rollito, gracias al tenaz esfuerzo de Fer. Y como amo a Fer, amo el Premio... aunque debo reconocer, claro, que desde el año pasado este premio es para mí, mucho más importante....
El Gat Perich llega a su 15 aniversario (esto es 15 años sin Perich! snif ...), con buena salud a pesar de la crisis, y hoy se ha anunciado un palmarés de lujo para celebrar la efeméride: Quino, creador de Mafalda y autor de prestigio internacional innegable, recogerá el Gat Perich que se otorga a los del gremio del lápiz. El Tricicle, un trío de catalanes universales y talento innegable que celebran sus 30 años sobre los escenarios, han sido premiados por el "valor de sus trabajos en escena" y "la aportación al humor televisivo". Y Fernando Krahn, amigo que nos dejó antes de tiempo, verá reconocida a título póstumo su trayectoria.
Para esta 15 edición, que se celebrará en Barcelona el 17 de abril, se prevé la asistencia de la mayoría de premiados en anteriores ocasiones, una lista que incluye nombres como Plantu, Wolinski, El Roto, Forges, Mingote, Gallego & Rey , Miquel Ferreres, Toni Batllori, Kim, Marjane Satrapi, Máximo, y Andreu Buenafuente.


Facebook del Gat creat pel Sergi.

Revista de prensa:
Avui, El Punt, ABC, El Mundo, La Información,

Comentaris

Pep Roig ha dit…
N'oblides un: Jaume Capdevila "KAP"
Sergi ha dit…
Jo he pogut gaudir d'aquesta festa i es un luxe poder estar rodejat per un dia dels teus mestres.
Jo m'estimo aquest premi perqué m'estimo el humor gráfic...i perqué m'estimo molt la tasca que va fer en Jaume Perich dins d'aquesta professió.
Unknown ha dit…
¡Enhorabuena al Quino y al Tricicle! Muy bien por el reconocimiento a Krahn.
Que el Gat Perich siga muchos años dando alegrías a los que nos hacéis la vida más amable.
Un abrazo a todos.
Gómez Naharro
Ferran ha dit…
Llarga vida al Gatperich! això és un premi
Kap ha dit…
Amen

Entrades populars