Dimecres a l'Ateneu


Demà dimecres 3 de març, a les 19.30 h, sala d’Actes de l'Ateneu Barcelonès (C/ Canuda), dins el cicle Còmic, cultura i contracultura, participo a la taula rodona, Buf! Argh! Blam!: parlem de còmic, amb Josep Maria Cadena, periodista i crític d’art; Enrique Ventura, i Joaquim Aubert, més conegut amb el pseudònim de Kim.

Del bloc de la secció d'Arts Plàstiques de l'Ateneu:

El còmic, nascut oficialment amb el segle XX, és una de les manifestacions culturals populars que ha tingut una difusió més ràpida per la seva combinació de missatges icònics i literaris sobre un suport fàcilment manejable, assequible a totes les classes socials i totes les edats. Les diverses implicacions estètiques i literàries fan que qualsevol mirada sobre el còmic resulti enriquidora, ja que com a disciplina híbrida entre el cinema, la literatura i l’art, ens ofereix múltiples discursos, segons les nostres necessitats: el còmic és comunicació, però també reivindicació també pot ser pedagògic o experimental.

Per acostar-nos a una disciplina tan rica en matisos, proposem fer-ho de la mà de les interesant aportacions de Josep Maria Cadena, periodista i crític d’art, i especialista en la il.lustració gràfic catalana dels segles XIX i XX; Enrique Ventura, creador de dilatada trajectòria en revistes com Bang!, Trinca, Pilote, Fluide Glacial, o El Jueves, a més d’interessants treballs en el camp del cinema d’animació, Joaquim Aubert, ‘Kim’, autor d’un clàssic com Martínez el Facha a les pàgines de El Jueves, i autor de El Arte de volar, novel.la gràfic guardonada amb el Premi Cálamo Extraordinário 2009, i Jaume Capdevila, ‘Kap’, dibuixant de premsa de les generacions més joves, que publica a La Vanguardia o a la revista francesa Siné Hebdo i que també s’ha especialitzat en l’estudi teòric del mitjà.


Comentaris

Bernal ha dit…
Una pena que me pille lejos.
Que vaya todo fenomenal!!!
rsm ha dit…
És oberta l'assistència o és restringida?. Salut. R.
Kap ha dit…
Bernal: ¡Haremos lo que podremos! Un abrazo

R: I tant que és oberta l'assistència... i tant de bo vingui algú... que això de la cultura ja se sap que costa...

Entrades populars