La memòria dels dibuixants


Jordi Artigas és un investigador infatigable del món del cinema, el cinema d'animació, la caricatura política i la historieta. A més de diversos llibres i catàlegs sobre cinema d'animació -com l'interessant Francisco Macian: Els somnis d'un mag (2005)-, és imprescindible el seu llibre Les caricatures de Franco, editat per La Campana (1995). Ha publicat multitud d'articles d'investigació sobre ninotaires a tota mena de revistes, des del Butlletí del reial Cercle Artístic de Barcelona a les publicacions de la Societat Catalana de Comunicació, L'Avenç, Historia y Vida, i actualment a El Còmic de la Premsa comarcal, on realitza un seguit de reportatges sobre el món del dibuix d'humor del nostre país.
En Jordi és el responsable d'una nova pàgina web que hem d'afegir als nostres marcadors: La memòria dels dibuixants (memoriadelsdibuixants.cat) una pàgina que vol recuperar i aglutinar informació sobre les diverses generacions de dibuixants que per causa de la guerra civil i la posterior dictadura van haver de marxar del país. Una iniciativa notable i ambiciosa que mereix tot el nostre suport, perquè és absolutament necessària.

Jordi Artigas es un investigador infatigable del mundo del cine, el cine de animación, la caricatura política y la historieta. Además de varios libros y catálogos sobre cine de animación -como la interesante Francisco Macian: Els somins d'un mag (2005)-, es imprescindible su libro Les caricatures de Franco, editado por La Campana (1995). Ha publicado multitud de artículos de investigación sobre dibujantes en todo tipo de pubicacions, desde el Butlletí del reial Cercle Artístic de Barcelona a las publicaciones de la Societat Catalana de Comunicació, L'Avenç, Historia y Vida, y actualmente en El Còmic de la premsa comarcal, donde realiza una serie de reportajes sobre el mundo del dibujo de humor de nuestro país. Jordi es el responsable de una nueva página web que tenemos que añadir nuestros favoritos: La memòria dels dibuixants (memoriadelsdibuixants.cat) una página que quiere recuperar y aglutinar información sobre las diversas generaciones de dibujantes que por causa de la guerra civil y la posterior dictadura tuvieron que marcharse del país. Una iniciativa notable y ambiciosa que merece todo nuestro apoyo, porque es absolutamente necesaria.

©Ramiro Mondragón Del Río

Comentaris

Ran ha dit…
Gran aplaudiment!
Kap ha dit…
plas, plas, plas
rsm ha dit…
No cal que et digui el content que em fa aquesta notícia. Tu saps que és un projecte molt proper al meu somni. Només es diferencien en el període que abarca i, el més important, que aquest és una realitat i el meu es quedarà en somni. Bé, tot ajuda a viure.
En tot cas estic tranquil perquè gent com tu i, projectes com aquest, comencen a fer justícia a aquest món que tan estimem.
Salut. R.

Entrades populars