XIII Premi Internacional d'Humor Gat Perich


La autora iranana Marjane Satrapi, ganadora del Premi Internacional Gat Perich de este año. También se concede el Gat Perich d'Honor al dibujante Máximo, como reconocimiento a su trayectoria. El premio se entregará el próximo 9 de febrero en Premià de dalt, localidad donde residía el Perich, 13 años después de su muerte.
De este modo me reencontraré con Marjane, a quien tuve el placer de conocer en Girona, pues también recogió el premio LiberPress. Más nformación en la nota que publica ElPaís, El Mundo, l'Avui, o La Vanguardia.

Marjane se suma a la lista de galardonados con el Gat Perich, que ya contiene a Plantu (1996), El Roto (1997), Wolinski (1998), Gila (1999), Forges (2000), Mingote (2001), Gallego & Rey (2002), Ferreres (2003), Toni Batllori (2004), Fer (2005), Pepe Rubianes (2006) y Kim (2007). El Gat Perich d'Honor se ha concedido a Gin, Cesc, Alfons Figueres y Muntañola.

Comentaris

Sergi ha dit…
Caram,ja era hora que al Máximo s'emportes la estatueta malgrat que sigui la d'honor ja que això vol dir que l'han retirat definitivament.Ara,això de donar el GAT PERICH a la Satrapi no ho veig molt clar,com quan li van donar al Rubianes.
Kap ha dit…
Caram, Sergi, quina rapidesa de resposta!
Cert, la Marjane és més dibuixadora de cómics que no pas d'humor. Però hi ha un jurat format per un representant de cadascun dels mitjans de comunicació de Barcelona i decideixen el què creuen millor. A mi tambè em sembla que s'emporta el premi perque és una dona que està de moda, però si volien premiar una dona de l'estranger, hi ha la fantàstica nordamericana Ann Telnaes (que per mi, ja fa anys que se l'hauria d'haver endut), l'australiana Judy Horacek, la canadenca Ingrid Rice, la tambè iraniana Naeimeh Nikooray, o fins i tot la Marlene Pohle d'Alemanya. Per no parlar de les fabuloses Maria Centeno i Rayma de Veneçuela, Cintya Bolio de Mèxic o Ana Von Reuber d'Argentina...
Kap ha dit…
Ara veig que he escrit el nom de l'Ana malament, és Ana Von Rebeur...
Franchu ha dit…
Sort del teu blog si no, no m'entero de qui es el guanyador/a del concurs, per cert em tens fascinat amb la teva gran cultura com a humorista gràfic... m'anoto tots els/les autores citades... una autentica meravella.

Per cert Kap, el 9 de febrer aniras a l'entrega del premi del Gat Perich, jo no hi he anat mai, si vols podem pujar-hi junts... ja em diras

Una abraçadota
Kap ha dit…
Franchu: Home, segur que te n'hauries assabentat en una banda o altra. Per altra banda, no és un concurs, sinó que es dona per "trajectória professional".
Normalment m'hi acostumen a convidar i anem fins a Premià amb barco (abans s'anava fins a Llançà amb tren), s'inaugura l'expo del guanyador de l'any passat, es dona el premi, i es fot un bon jalà. Un dia rodó.

També tenim pendent (em sembla recordar) la visita a l'expo del Cesc al Palau Robert...
Anònim ha dit…
Veo que en la lista de humoristas falta Tasio, el viñetista del diario GARA, del País Vasco.

Entrades populars