¡Viva el interné!


Fa poc temps us anunciava la digitalització de la revista Hermano Lobo. Ahir vaig descobrir (fent bots d'alegria) que també es pot trobar a la xarxa la col.lecció de revistes com L'Esquella de la Torratxa, La Campana de Gràcia, Gedeón, i altres pubicacions (la majoria no humorístiques) a la Biblioteca Virtual de Prensa Histórica.


Hace poco os hablé de la digitalización de la revista Hermano Lobo. Ayer descubrí (entre saltos de alegría) que también se hallan digitalizadas colecciones de L'Esquella de la Torratxa, La Campana de Gràcia, Gedeón, y otras muchas publicaciones (eso sí, la mayoría no humorísticas) en la Biblioteca Virtual de Prensa Histórica.


La llàstima (no es pot tenir tot!) és que tota la col.lecció està en blanc i negre, pel què no podem apreciar alguns dels bonics dibuixos bicolors de cobertes i contracobertes.

Por desgracia (no se puede tener todo) la colección está en blanco y negro, por lo que no se pueden apreciar los magnificos dibujos bicolores de las cubiertas y contratapas.

Algunes vinyetes i cobertes de L'Esquella, en color, de l'època de la guerra civil, a més d'altre meterial bél.lic (cartells, postals, revistes), es poden beure en aquest bloc.

Comentaris

Anònim ha dit…
Senzillament fantàstic! tota la vida de sentir-ne parlar i per fi puc fer-me una ideia cabal de com era. Gràcies Kap, això ho haurien d'ensenyar a l'escola. Crec que ni els de la nostra generació saben què va ser...
Kap ha dit…
Em satisfà tan aquest comentari... vull dir, que m'agrada tant que t'agradi!
A vegades em penso que sòc l'unic boig a qui regalima la baba veient aquelles pàgines velles i esgrogueides plenes de ninots de l'any de la picor.
De L'Esquella (i la Campana) hi ha moltes coses per dir. Pero ja que hi estem posats, per mi, el millor de tota la seva llarga història sòn els exemplars dels anys vint i trenta. Els de la guerra civil sòn d'hun humor modernissim (per l'època), i els dels anys 28 i 29, on l'Opisso hi dibuixa les seves multituds, son fabulosos.
Ai... una galleda! Porteu-me una galleda per la baba!
Anònim ha dit…
jejeje...país pioner, si noi. Anècdota: l'Escobar es va salvar de la trena per uns dibuixos que havia publicat a l'Esquella gràcies a un error d'ortografia franquista (estupideses burrocràtiques d'aquella època estúpida). L'acusaven de publicar a la Toraxa (més o menys) i com que no van poder demostrar que existís una publicació amb aquest nom va salvar el cul. Un altre mestre l'Escobar.
Kap ha dit…
Sí senyor. Els seus dibuixos a la col.lecció de L'Esquella (i n'hi pràcticament a cada número des de l'any 1935 a 37), son espectaculars!
Unknown ha dit…
Un hallazgo!
Qué bueno Kap!.

Pero claro que: Viva la Internet!!!

Muy probablemente, refleje la noticia en mi blog

un abrazo
Nando
Kap ha dit…
Gracias, Nando!
La colección de revistas que se puede hallar en esta hemeroteca digital es brutal. Pero la cabra tira al monte, y a mi me interesan las que llevan monos...

Entrades populars