David Levine

El darrer disgust del 2009 ha estat la mort d'un dels grans (grans de debó) caricaturistes del segle XX. David Levine va morir ahir, 29 de desembre, a l'edat de 84 anys. Els seus retrats macrocefàlics, mai amables, de denses trames de fines línies traçades amb tremp han marcat la història de la caricatura i van ser la marca de fàbrica de The New York Review of Books. Si bé va retratar ingents quantitats d'escriptors, pensadors, filosofs, actors i artistes, els principals rostres de la política internacional foren els que van rebre la seva sàtira més corrosiva: Nixon, Johnson, Kissinger, Mao o Castro van ser retratats en imatges que s'han arribat a convertir en icones del segle XX. "I would say that political satire saved the nation from going to hell", va pronunciar en la inauguració d'una exposició retrospectiva a la National Library de NY l'any passat. Totalment recomanables són els llibres que recullen les seves caricatures, com No known survivors, Pens and Needles, Man from M.A.L.I.C.E., o el llibre de Grijalbo Caricaturas (1975), l'única recopilació dels seus dibuixs editada a Espanya.
Podeu veure les seves caricatures a la galeria d'homenatge a Irancartoon, a Cartoonist.name, o aquest recull d'imatges a la web del NY Times.


El último disgusto del 2009 ha sido la muerte de uno de los grandes (grandes de verdad) caricaturistas del siglo XX. David Levine murió ayer, 29 de diciembre, a la edad de 84 años. Sus retratos macrocefálicos, nunca amables, de densas tramas de finas líneas trazadas con plumilla han marcado la historia de la caricatura y fueron la marca de fábrica de The New York Review of Books. Si bien retrató ingentes cantidades de escritores, pensadores, filósofos, actores y artistas, los principales rostros de la política internacional fueron los que recibieron su sátira más corrosiva: Nixon, Johnson, Kissinger, Mao o Castro fueron retratados en imágenes que han llegado a convertirse en iconos del siglo XX. "I would say that political satire saved the nation from going to hell", pronunció en la inauguración de una exposición retrospectiva en la National Library de NY el año pasado. Totalmente recomendables son los libros que recogen sus caricaturas, como No known survivors, Pens and Needles, Man from M.A.L.I.C.E., o el libro de Grijalbo Caricaturas (1975), la única recopilación de sus dibujos editada en España. Podéis ver sus caricaturas en la galeria de homenage en Irancartoon, en Cartoonist.name, o este conjunto de imágenes en la web del NY Times.

Comentaris

Entrades populars