El Perich i el whisky

Una petita raresa dins la bibliografia del Perich, és sens dubte aquest petit llibret de l'any 1981: Mi amigo el Whisky. Troquelat amb forma d'ampolla, Jaume Perich dibuixà aquest exemplar dedicat al Whisky, alhora que Oscar Nebreda feu Mi amigo el vino; Romeu, Mi amigo el champán; i Tom, Mi amigo el cognac. Tom i Romeu, juntament amb Angel Viola eren els propietaris i impulsors d'aquesta petita editorial, Oh Sauce, que el mateix any 1981 edità el Recetas inmorales de Manuel Vázquez Montalbán.
Els petits llibrets sobre begudes tenien la particularitat que es van distribuir per bars en comptes de llibreries. Us pot semblar una idea de bombero, però feia pocs anys que pràcticament el mateix equip (Tom i Romeu) havíen tingut una altra idea descabellada que es deia El Jueves, "la revista que sale los viernes".
Avui, amb aquestes campanyes furibundes contra el tabac, l'alcohol i tot plegat, algú s'atreviria a una iniciativa semblant?


Una pequeña rareza en la bibliografia del Perich lo constituye sin duda este pequeño librito del año 1981: Mi amigo el Whisky. Troquelado en forma de botella, Jaume Perich dibujó éste ejemplar acerca del Whisky a la vez que Óscar Nebreda hacía lo mismo con Mi amigo el vino; Romeu, Mi amigo el champán; y Tom, Mi amigo el cognac. Tom y Romeu, juntamente con Angel Viola eran los propietarios e impulsores de la pequeña editorial Oh Sauce, que el mismo año 1981 editó el libro Recetas inmorales de Manuel Vázquez Montalbán.
Los pequeños libros de bebidas tenían la particularidad que se distribuyeron por bares en vez de librerías. Parece una idea loca, pero pocos años antes prácticamente el mismo equipo (Tom y Romeu) ya habían tenido otra idea descabellada que se llamaba El Jueves, la revista que sale los viernes.
Hoy, con tantas campañas contra el tabaco y el alcohol y todo, ¿se atreviría alguien con una iniciativa similar?




© Hereus de Jaume Perich

Comentaris

Anònim ha dit…
Tom i Romeu, eixos no foren els guionistes del mític Filiprim? Crec que el programa va durar dotze anys en antena.
Sergi ha dit…
Un llibre fantástic,que no pot faltar a la meva biblioteca...Está be recordar gent com el Tom i el Romeu,qualsevol ho diria que ells van ser els creadors de "El Jueves".Per cert,si el Perich fos viu ja es faria carreg ell de fer una campanya a favor del tabac.
malagon ha dit…
estupendo ese libro, otra de las rarezas del Perich es este otro libro titulado: ¨¿Les gusta a las gallinas viaja en metro?¨ que no he podido encontrar.
Anònim ha dit…
Mi amigo el whisky, mi amigo el vino??
Yo siemrpe digo que hay que cuidar a las amistades...

saludos.
Martín.
Kap ha dit…
I.P. Sí senyor, Tom, Romeu i Perich (no recordes "el consultori del dr. Perich"?) eren els guionistes del Filiprim. De fet, en Tom fa temps que va abandonar el llàpis d'humorista per convertir-se en productor de televisió.

Sergi: El que tu no tinguis sobre el Perich... es que no existeix!!!

Malagón: Este otro libro "¿Les gusta a las gallinas viajar en metro?" es dificil de encontrar porque se distribuyó fatal, pero mi máxima para hallar un libro que se me resiste es "el que busca, encuentra"...

Martín: ¡Cuanta razón! Aunque ya sabes que yo solo podría hacer el libro "Mi amiga la gaseosa", o como mucho, "Mi amigo el choco, choco, choco, chocolateee..."

Entrades populars