Wundebar Digital


La Biblioteca de la Universitat Ruprecht Karls d'Heidelberg ha posat en línia una interessant col.lecció de premsa satírica francesa i alemanya del segle XIX.
Les revistes Ulk, Jugend, Le Grelot, L'Eclipse, Le Sifflet, La Scie, Père Duchene i una col·lecció de caricatures de la guerra i la Revolució de 1870, s'afegeixen als Fliegende Blättern, Kladderadatsch, Megendorfer Blättern, o Humoristiche Monatshefte. Un patrimoni digital ben interessant (que s'uneix a l'emblemática col·lecció del Simplicisimus, tambè digitalizada, de la que ja vaig parlar), ja que els dibuixants satírics alemanys i francesos del canvi de segle alemanys i francesos de principi de segle foren un referent important pels artistes de les publicacions d'aquí. André Gill, Alfred Le Petit o Moloch en la seva caricatura simbòlica i expressiva, o la lluita per ampliar la llibertat d'expressió. Richter, Zille, Hajduk, Feininger, Simmel o Trier, a més dels imprescindibles Gulbransson, Heine, Arnold, Thöny o Paul amb la seva sàtira dura i les seves composicions compactes.



La Biblioteca de la Universidad Ruprecht Karls de Heidelberg ha puesto en línea una interesante colección de prensa satírica francesa y alemana del siglo XIX.
Las revistas Ulk, Jugend, Le Grelot, L'Eclipse, Le Sifflet, La Scie, Père Duchene y una colección de caricaturas de la guerra y la Revolución de 1870, se añaden a la colección de Fliegende Blättern, Kladderadatsch, Megendorfer Blättern, o Humoristiche Monatshefte. Un patrimonio digital de lo más interesante (que se une a la emblemática colección del Simplicisimus, también digitalizada, del que ya hablé), ya que los dibujantes satíricos alemanes y franceses de principios de siglo fueron un importante referente para los artistas de las publicaciones satíricas de acá. André Gill, Alfred Le Petit o Moloch en su caricatura simbólica y expresiva y la lucha por ampliar el campo de la libertade de expresión. Richter, Zille, Hajduk, Feininger, Simmel o Trier, además de los imprescindibles Gulbransson, Heine, Arnold, Thöny o Paul con su sátira dura y sus composiciones compactas.


Comentaris

rsm ha dit…
No, si encara el suport digital serà el que salvarà el paper. R.
Rebote ha dit…
Hola,
Sigo tu blog regularmente y estas entradas rescatando la historia del humor grafico son muy interesantes, gracias por el esfuerzo. Me hubiese gustado ver la expo sobre futbol que pusistes en el Saló pero no pude estar, seguramente este año si vaya y quedaremos con el Sergi, precisamente me comento que te enviara un ejemplar de Tebeos del Bollo que le dedicamos a Ricardo Olivan, si me pasas una direccion postal te lo envio en cuanto la tenga. Puedes escribirme a jlmrebotearrobayahoopuntoes.
P.D. A ver si en el Mundo Deportivo dedicas algo a mi C.E. Sabadell, que parece que los de 2B no existimos.
www.lanerosdetrigueros.blogspot.com

Entrades populars