Siné Hebdo


L'estiu passat el veterà dibuixant Siné, del qual he parlat en alguna vegada va ser acomiadat de la revista Charlie Hebdo, acusat pel seu editor Philippe Val d'antisemita per un comentari sobre la relació d'un fill de Sarkozy amb una rica hereva jueva. Siné, en un exercici que ja havia realitzat amb anterioritat, va fundar la seva pròpia publicació: Siné Hebdo, un setmanari encara més àcrata, més corrosiu, més gamberro que Charlie Hebdo, amb un lleuger a disputa entre les capçaleres, circumstància que no deixa de crear controvèrsia en aquell país.
Doncs res, que des del passat número que estic publicant algun dibuix en aquesta revista, la més jove i rebel de la rica tradició francesa de premsa satírica, i al costat d'autors com Aranega et Delepine, Avoine, Aurel, Bar, Berth, Brouck, Carali, Etienne Delessert, Faujour, Philippe Geluck, Goubelle, Jiho, Didier Jean Zad, Rémi Malingrey, Miss Tic, Mix et Remix, Lindingre, Loup, Large, Lasserpe, Pakman, Siné... I fins que el cos aguanti.

El pasado verano el veterano dibujante Siné, del que he hablado en algunas ocasiones fue despedido de la revista Charlie Hebdo, acusado por su editor Philippe Val de antisemita por un comentario sobre la relación de un hijo de Sarkozy con una rica heredera judía. Siné, en un ejercicio que ya había realizado con anterioridad, fundó su propia publicación: Siné Hebdo, un semanario aún más ácrata, más corrosivo, más gamberro que Charlie Hebdo, con un ligero pique entre cabeceras, circunstancia que no deja de crear controversia en aquel país.
Pues nada, que desde el pasado número que estoy publicando algun dibujo en esta revista, la más joven y rebelde de la rica tradición francesa de prensa satírica, y al lado de autores como Aranega et Delepine, Avoine, Aurel, Bar, Berth, Brouck, Carali, Etienne Delessert, Faujour, Philippe Geluck, Goubelle, Jiho, Didier Jean Zad, Rémi Malingrey, Miss Tic, Mix et Remix, Lindingre, Loup, Large, Lasserpe, Pakman, Siné... Y hasta que el cuerpo aguante.

Actualització:
Vet aquí el me primer dibuix a Siné Hebdo (n. 34):

Comentaris

rsm ha dit…
Estàs fent l'escalada cap un reconeixement internacional. Encara més. No paris. R.
Kap ha dit…
Res de reconeixement... ja ho he dit altres vegades que el meu problema és que no se dir que no... però és que tot el que em proposen sempre és tan engrescador!
AS ha dit…
En Kap fa el salt a les Europes! Que se'ns el queden!!!

Enhorabona mestre.

(Has trobat el sobre?)
An ha dit…
Te lo mereces, en hora buena :)
Anònim ha dit…
ja "semos" europeus. Molta sort i felicitats monsieur tête, personne, o aucun.
Kap ha dit…
Aleix, gràcies...

An, gracias

Poli: Merci bucup!
lluki ha dit…
És curiós que Catalunya, que té una llarga tradició de premsa satírica, que té grans mestres i aprenents d'humoristes gràfics i literaris, no tingui una publicació que reflexi aquesta realitat i només hi hagi "el jueves" que ja sabem tots com és...

Enhorabona per l'internacionalització, però ja fa temps que a fora et coneixen...

Entrades populars