exposicions

Dos exposiciones recomendables: En la galería Palau Antiguitats (Gràcia, 1, 08012, Barcelona) se puede ver "Entre la denúncia i l'humor. Mestres del gravat satíric", que muestra el grabado como soporte de la imagería satírica desde sus inicios a mediados del siglo XVIII, cuando la vocación popular de la sátira dibujada en europa encuentra su manera ideal de expresarse a través de la estampa suelta. En nuestro país se estila más "l'auca" o aleluya anónimo que el grabado de autor como el que popularizaron Hogarth, Gillray, Rowlandson, Boilly o Daumier. La muestra llega a las puertas del siglo XX, cuando las publicaciones satíricas sustituyen al grabado como medio de expresión de la sátira y afavorecen el nacimiento de disciplinas como el cómic o el moderno humor gráfico. Se puede ver hasta el 18 de julio.
En Lleida, en la Sala d'Exposicions del Serveis Territorials (Rambla d'Aragó, 8), hasta el 28 de agosto estará la restrospectiva Muntañola: L'art de viure, l'art de riure . Ya he hablado de ella otras veces por lo tanto no insisto en que vale la pena y tal.

Dues exposicions ben recomanables:
A la galeria Palau Antiguitats (Gràcia, 1, 08012, Barcelona) es pot veure l'exposició "Entre la denúncia i l'humor. Mestres del gravat satíric", que mostra el gravat com a suport de la imatgeria satírica amb algunes peces ben interessants, des dels inicis del gènere a mitjan segle XVIII, quan la vocació popular de la sàtira dibuixada europea troba la seva manera ideal d'expresar-se a través de les estampes soltes. Al nostre país s'estila molt més l'auca i el full de rengle anònim que no pas el gravat satíric d'autor com el que fou popularitzat per Hogarth, Gillray, Rowlandson, Boilly o Daumier. La mostra arriba fins a les portes del XX, quan apareixen publicacions satíriques regulars amb contingut explícit i punyent que substitueixen el gravat com a mitjà d'expressió de la sátira i facilitarà el naixement de disciplines com el còmic o el modern humor gràfic. Aquesta exposició de gravats satírics es pot veure fins al 18 de juliol.
A Lleida, a la Sala d'Exposicions del Serveis Territorials (Rambla d'Aragó, 8) fins el 28 d'agost es podrà veure l'exposició retrospectiva Muntañola: L'art de viure, l'art de riure. Ja us n'he parlat altres vegades, per tant no cal tornar-hi; però si teniu la ocasió us recomano d'anar-hi a treure el nas i ja em direu què us en sembla.

Estampa de Louis-Leopold Boilly

Comentaris

Ferran ha dit…
Daumier...aahh!! espectacular, i Hogarth...immensos pintors..m'encantaria anar-hi, no crec que pugui però molaria
salut james!
Kap ha dit…
Jo tot just me'n vaig assabentar l'altre dia, però tinc moltes ganes d'anar-ho a veure. Tinc una debilitat per la sàtira (per alguna cosa m'hi dedico) i pel gravat (hi vaig dedicar molts anys a la facultat de BBAA).
rsm ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
rsm ha dit…
Avui hi he passat, anava just de temps, eren les 11 en punt i estava tancat.
Mala sort perquè no hi podré tornar.
R
rsm ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
rsm ha dit…
Ahir, 16 de juliol, vaig poder visitar l'exposició de gravats. Són extraordinaris, dignes d'un museu. L'únic inconvenient és el preu.

Recomano la visita que s'ha ampliat fins a finals de juliol. M'ho agraireu. R.
Anònim ha dit…
The image used to illustrate this blog post is copyright of The College of Optometrists, London and should only be used with permission. Proof of this claim may be had by visiting http://www.museyeum.org and searching for item 1999.98 where you will note the identical mount and dirty mark top right.

Entrades populars