El més savi de tots els que ens dediquem a això de la divulgació dels ninots i ninotaires de l'any de la picor, en Josep Maria Cadena, acaba de publicar un un magnífic llibre dedicat a Opisso. Podem considerar-ho una obra magna, perque el llibre, editat per Àmbit Servis Editorials, recull ni més ni menys que tots els dibuixos d'Opisso publicats a Cu-Cut! entre 1902 i 1912. Poca broma!
Cadena és la persona que segurament en sap més d'Opisso, i també, per sort, la persona que més ha escrit sobre Opisso. Per tant aquest llibre constitueix una peça clau per divulgar l'obra -magistral- d'aquell geni que fou Ricard Opisso, justament en la seva etapa de formació i consolidació, per mi, la més interessant de la seva vasta, immensa, deliciosa obra. L'Espinàs va dedicar-li aquest article fa pocs dies. I l'editor ha cregut interessant estampar això a la contraportada:

"¡Cu-cut!" setmanari d'humor i sàtira política, publicat entre 1902 i 1912 a Barcelona, és una de les capçaleres més brillants del periodisme català de tots el temps. Creat per el dibuixant Gaietà Cornet, autor del popular pagès amb barretina que representa la publicació, és un retrat de la realitat social i política d'aquells anys. "Opisso" llavors en els seus començaments com a dibuixant, fou un dels principals animadors del setmanari, i és en aquest llibre on es reuneixen per primera vegada els 456 acudits gràfics que l'artista concebí per a les seves pàgines.

Comentaris

Anònim ha dit…
Gran, imprescindible; com a dibuixant, com a cronista... Una part de l'imaginari barceloní és seu. A comprar el llibre!
Tot Barcelona ha dit…
Es Sr Cadena estuvo en casa observando algún dibujo. No sabía que había sacado otro libro, le iré a visitar a su galería de arte para comprarlo...y de paso que me lo firme.
salut i gracies per l´informació.
Kap ha dit…
Cadena & Opisso Forever!

Entrades populars