Cesc a la BNC

Demà, 22 de gener, farà 6 anys de la mort d'en Cesc. Un bon regal de Nadal aquesta notícia de l'àrea de difusió de la BNC:


Prop de 9.000 dibuixos originals de Cesc es troben disponibles a Internet. La Biblioteca de Catalunya (www.bnc.cat), continuant amb la seva tasca de posar el patrimoni de Catalunya a l’abast de tothom i d’incrementar la presència de la cultura catalana a la xarxa, fa accessible l’obra original digitalitzada de Cesc.

Cesc, pseudònim de Francesc Vila i Rufas (Barcelona, 1927-2006), a més d’un pintor notable, va ser un dels dibuixants més populars de la Catalunya de postguerra, els seus dibuixos aparegueren a la premsa com acudits d’actualitat, però també s’aplicaren al cartellisme i il·lustraren llibres, sempre amb un sentit crític barrejat de poesia.

Entre les reproduccions publicades s’hi poden trobar dibuixos d’acudits censurats i no publicats, dibuixos per a campanyes publicitàries, nadales i un conjunt de dibuixos primerencs amb la guerra civil com a temàtica.
 La digitalització de l’obra gràfica de Cesc -que forma part de la Memòria Digital de Catalunya-  es troba disponible a http://mdc.cbuc.cat/cdm/search/collection/dibucesc. Les reproduccions corresponen a originals que abasten des del 1934 fins la seva mort.

Els dibuixos originals, estampes, fotografies, diplomes i altres documents relacionats amb l’activitat del dibuixant van ser adquirits per la Biblioteca de Catalunya els anys 2008-2009.



Comentaris

Tot Barcelona ha dit…
Gracies ¡ Salut
Kap ha dit…
;-)
Anònim ha dit…
Una gran notícia. Gràcies per fer-nos-ho saber!
Bado ha dit…
J'avais eu le plaisir de le rencontrer, de même que sa fille, en compagnie de Jerry Robinson qui distribuait ses dessins aux États-unis.
Kap ha dit…
Aquests tresors s'han de compartir... bravo per la BC!
Kap ha dit…
Cesc était l'un des hommes les plus bon que j'aie jamais rencontré
Unknown ha dit…
No os perdáis mi contraportada en la web feliz año

http://www.pasionporloslibros.es/un-quiebro-en-el-destino-%E2%80%A2-jorge-clot-beltran/


Bon any nou

Entrades populars