Calonge


En Ran s'ha escarrassat a fer un bloc que constitueix una veritable delícia gràfica, dedicat al dibuixant Antoni Calonge Fontcuberta, (Caldes de Montbui, 1956-Barcelona, 1988), un dels col·laboradors habituals de la revista El Víbora entre 1981-88, que va deixar-nos prematurament.
En paraules del pencaire que ha escanejat tots i cadascuns dels exemplars de El Víbora per rescatar aquesta col·lecció de dibuixos:
Temps era temps va viure un autèntic mestre del dibuix a Caldes de Montbui.....i ningú en sap quasi res... Els quatre que el van tractar –poc– recorden que era "un tio raro, intel·ligent, però raro". Aquest blog és un petit homenatge i alhora un gest de reivindicació/memòria/justícia històrica, com l'hi vulgueu dir. És molt incomplet, i s'haurà d'ordenar millor i afegir informació de molts dibuixos, ja vindrà

http://www.antonicalonge.blogspot.com/

Comentaris

Tot Barcelona ha dit…
ahhh ¡¡ El Vivora ¡¡...bona, bona revista ¡¡¡ recordo al meu amic Auraleón....
Anònim ha dit…
GRàcies Kap!! ets un sol. A veure quan ens posem al dia, que jo tinc moltes novetats. una abraçada
ran
ropto ha dit…
Una feina extraordinària. En RAN ens donarà una sorpresa algún dia, però ell encara no ho sap.
SALUT
Anònim ha dit…
gràcies Ramon...yo también te quiero! i tant, el primer sorprès seré jo!! jajaaj...estic treballant molt en els 365 dibus, en duc quasi 300, els reviso i rectifico contínuament (des del 2004, jajaja) a veure si un dia véns per Caldes i te n'ensenyo algun. a canvi em deixaré convidar al restaurant que vulguis ;-P !!
abrassus
Kap ha dit…
Miquel: El Víbora, cert, gran revista i Auraleón un altre d'aquests grans oblidats i maltractats...

Ran i Ramon: n'hem d'organitzar una plegats. Jo també fa molt temps que no veig aquells dibuixos... i si hi ha sopar encara més millor!
Ramon Sarlé ha dit…
Era un gran autor, vaig veure per casualitat uns originals d'ell que tenien autèntica màgia
Kap ha dit…
Sí senyor. Cal reivindicar aquests autors maltractats per la cultureta 'oficial'
Anònim ha dit…
Kap i Ramon: vinga va, fem trobada un dia. Ofereixo pis franc per a maquinar complots orquestals en la oscuridat del mundillu dibujil. Els macarrons van a conte meu, que no sigui dit que no m'estiro. Vi i postres vosaltres, i la salsa també jajaja
abraçades ran
ramon ha dit…
Kap i Ran: Per a mi perfecte.
A veure com lliguem "agendes".
R.

Entrades populars