Premi Quim Regàs


El jurat ha decidit per unanimitat atorgar el IV Premi Quim Regàs de Periodisme a Óscar Nebreda (Barcelona, 1945), ninotaire, per la seva trajectòria de sàtira política, social i esportiva, en tots els formats, des de la passió, l’exigència i la innovació que van presidir la trajectòria professional de Quim Regàs.

El premi es concreta en el lliurament d’una obra que l’artista Joan Pere Viladecans ha realitzat expressament per tal de preservar la memòria professional i humana de Quim Regàs i guardonar aquelles persones que mantenen també vius el seu rigor, passió, exigència i innovació professionals. L’acte d’entrega es farà el proper dia 8 de juny al Parlament de Catalunya, a les 7 de la tarda, i serà presidit per la presidenta del Parlament, Nùria de Gispert.

El Premi Quim Regàs de Periodisme, que enguany celebra la seva quarta edició, va néixer amb la voluntat de recordar la figura i l’obra d’un periodista que excel·lí en la pràctica de l’ofici i en la recerca de nous formats. Quim Regàs (Manresa, 1951 – Barcelona, 2007) va tocar totes les tecles del treball de redacció (Tele/eXpres, El Periódico de Catalunya, Diari de Barcelona), va ser el gran cronista del moviment olímpic (autor del llibre oficial dels Jocs Olímpics de 1992), va contribuir al redisseny de la premsa d’arreu del món (Clarín, La Stampa, El Comercio, Diário de Notícias, The Independent, El Periódico, Avui, El Mundo Deportivo, Sport...) i va definir nous formats de diaris, suplements i mitjans on line (Olé, Lance, ADN, Metro...).

El jurat està compost per José María Alguersuari, Francesc Aguilar, Josep Maria Artells, Tatxo Benet, Lluís Canut, Toni Cases, Rafael Jorba, Carlos Martín, José Luis Martínez, Santi Nolla, Carlos Pérez de Rozas, Arturo San Agustín, Sebastià Serrano i Joan Vilaprinyó. Aquesta és la quarta edició del prestigiós premi, que ja ha estat concedit a Ramon Besa, Mònica Terribas i Eugeni Sallent, en les tres primeres edicions.

Comentaris

Manuel Barrero ha dit…
magnífico!
Kap ha dit…
Tu sí que has salido magnífico en una caricatura de Rubén, que yo lo he visto con estos ojetes...

Entrades populars