Febrero, mes del Perich


El febrer de 1995 ens va deixar el Perich.
Aquesta és la primera vinyeta que va dibuixar a La Vanguardia, l'any 1970. Fou fitxat a cop de talonari per l'antic diari del carrer Pelai, provinent de El Correo Catalán, i el van situar a la primera pàgina (llegim a la nota que acompanya el dibuix: "Hoy comienza a colaborar en nuestras columnas ese notable caricaturista que es Perich, una de las figuras más relevantes del mundo del humor español"), i curiosament el tema de l'acudit, de rabiosa actualitat, i amb una caricatura, cosa no gaire habitual en els dibuixos de Perich, ens transllada també a Egipte: la mort del president Nasser.

En febrero de 1995 nos dejó el Perich.
Esta es la primera viñeta que dibujó en
La Vanguardia, en 1970. Fue fichado a golpe de talonario por el antiguo diario de la calle Pelai, proveniente de El Correo Catalán, y lo situaron en la primera página (leemos en la nota que acompaña al dibujo: "Hoy comienza a colaborar en nuestras columnas ese notable caricaturista que es Perich, una de las figuras más relevantes del mundo del humor español"), y curiosamente el tema del chiste, de rabiosa actualidad, y con una caricatura, cosa nada usual en la producción de Perich, nos traslada también a Egipto: la muerte del presidente Nasser.

Comentaris

Tot Barcelona ha dit…
bueno ¡¡¡¡
rsm ha dit…
Com t'ho fas per processar tanta informaci´´o?
Deus tenir un "disc dur/cervell" MciIntoshXPPP37456.24.5765.02 com a mínim. Aixó sí, passat pel Berguedà.
Anònim ha dit…
Recordo aquell 1 de Febrer de 1995 quant em varen dir la noticia...jo estava a LLeida i no m'ho podia treure del cap. L'humor gráfic havia perdut a un mestre i un gran referent, pero la seva obra continua mes viva que mai.
Visca en Perich !!!

SERGI

Entrades populars