Recursos

Jose Maria Bielza, o JoBi, que se autodefine como "dibujante de humor, historietas y observador de la condición humana", también ha resultado un sagaz observador de la red, pues hace poco que ha puesto a disposición de todo aquel que le interese un nuevo blog titulado "Recursos para el humor gráfico". Interesante colección creciente de recursos, entrevistas, manuales, programas y, en definitiva, todo lo que puede interesar a los que nos dedicamos a esto del lápiz. Eso sí, para sacarle jugo a todo eso, mejor saber inglés.
En definitiva, según las palabras de JoBi:
Hace un tiempo comencé a añadir a mis marcadores de navegación páginas con recursos sobre historieta y humor gráfico. Llevo un tiempo queriendo compartir los descubrimientos que voy haciendo y una bitácora me parece un medio cómodo para hacerlo.

Recordatori: Aquest vespre presentem el llibre de Joaquim Muntañola "La memòria fa pessigolles" al fòrum de la Fnac de l'Illa (Diagonal 549), a les 19:30.

Comentaris

Anònim ha dit…
Muntanyola, 94 anys i segueix amb sentit de l'humor.
Kap ha dit…
Sí, senyor poeta, 94 anys (bé, els compleix el proper dimecres dia 9) i està com un xaval!
Anònim ha dit…
He llegit el llibre d’en Muntañola, bàsicament perquè m'interessa tot el que fa referència al dibuix i humor gràfic i, amb el màxim respecte, vull manifestar que és un llibre molt fluix.

Tot i que admiro el treball de Muntañola, tinc que manifestar que aquest llibre no afegeix res a la seva trajectòria i que les reflexions que hi apunta estan bé com a conversa pels amics però no per a un llibre. Repetitiu i avorrit, i sinó només cal llegir episodis com el que un dia l’autor transportà un accidentat o que va relliscar a les escales de casa seva i es va fer un bon “trau”. No per tractar-se d’un dibuixant al que tots admirem, i la vàlua del qual està més que comprovada, hem de deixar de manifestar la lleugeresa d’aquest llibre. No tot s’hi val, senyor Muntanyola, i l’editor del llibre hauria fet bé de fer-li saber.

Més hauria valgut preparar una biografia, en vida, com cal que el que ens explica en aquestes “memòries” encara que li facin pessigolles.

Ho dic molt sincerament i em sap greu.

Amb tot Sr. Muntañola, vostè ha estat un dels grans de l’humor gràfic d’aquest país.
josembielza ha dit…
Me alegro que te guste, Kap.

La verdad es que la mayoría de lo que recopilo está en inglés, algunas perlas en español, poquito de francés ... pero se puede añadir lo que se quiera y que tenga relevancia.

Todo sea por hacer reír.

Entrades populars