Rep al CCCB

El dibujante argentino Rep (Miguel Repiso) realizó un mural en el marco de la exposición En Transició, en el CCCB (Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona, C/ Montalegre, 5). El interesante proceso de elaboración del mural se puede ver en este exhaustivo álbum de fotos de Laura Vaccari. Según Rep:
Trabajar con postales-imágenes es un rasgo característico de mis trabajos. Dibujaré escenas mudas, despojadas de datos históricos concretos o que sólo aparecerán cuando sea indispensable. Un mural que explique lo que es una transición social después de años de dictadura y cómo se va desligando lo que estaba ligado... Escenas de elecciones, huelgas, movilizaciones, revistas, filmes, punkismo, movidas culturales y vida cotidiana. Pasado y presente fundidos en dibujos con poética, que inviten a quienes intentan seguir pensando en el tema, pero sin abrumar con datos de museo. En definitiva, la transición viva, sensual, librepensadora, sin mensajes cerrados. La transición vista desde el Eros, lejos del Tanathos

El dibuixant argentí Rep (Miguel Repiso) va fer un mural en el marc de l'exposició En Transició, al CCCB . És ben interessant veure el procés de construcció del mural en aquest exhaustiu álbum de fotos de Laura Vaccari.
El què pretèn Rep amb aquest mural, segons les seves pròpies paraules:
Treballar amb postals-imatges és un tret característic dels meus treballs. Dibuixaré escenes mudes, despullades de dades històriques concretes o que només apareixeran quan sigui indispensable. Un mural que expliqui el que és una transició social després d'anys de dictadura i com es va deslligant el que estava lligat... Escenes d'eleccions, vagues, mobilitzacions, revistes, films, punkisme, mogudes culturals i vida quotidiana. Passat i present fosos en dibuixos amb poètica, que convidin als que miren a seguir pensant el tema, però sense aclaparar amb dades de museu. En definitiva la transició viva, sensual, lliurepensadora, sense missatges tancats. La transició vista des de l'Eros, lluny del Tanathos"

Comentaris

Anònim ha dit…
Fa temps vaig veure a la llibreria del Macba el seu llibre sobre les belles arts i em va semblar genial, el mural no m'agrada massa però tampoc el vaig massa bé
Salut!
Franchu ha dit…
Jo també tinc el llibre de Belles arts d'en Rep, es fantàstic aquest paiu, i això del mural es molt xulo, segurament vagi a veure-ho.

Em recorda per això del mural una exposició que estan fent al caixaforum de Petra Mrzyk & Jean-François Moriceau, a mi em va agradar molt, es una sala petitona i molt simple, però m'encanta l'estil.

apa-li ¡¡¡ABRAÇADOTES!!!

Entrades populars