Museu de la historieta catalana?

El Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras va anunciar ahir a Premià de Dalt, en la inauguració de les exposicions de Kim i de Batllori Jofré a la Biblioteca Jaume Perich de Premià, a l'acte previ al lliurament dels premis Gat Perich, que el departament de Cultura «està buscant locals lliures, a fora o dins de Barcelona per l'ubicació del futur museu de la historieta». Sembla, doncs, que finalment s'ha posat fil a l'agulla per tirar endavant aquest esperat projecte, que s'ha demanat des de diferents fronts. L'única cosa semblant que existeix a les nostres contrades, és el Museo del Cómic y la Ilustración, col.lecció privada que actualment es pot visitar al Castell de Montjuich.
El Conseller també va anunciar la creació per primer cop d'un Premi Nacional del Còmic en la línia del que l'any passat va donar per primer cop el govern espanyol i que va rebre el dibuixant Max, per l'obra Bardín, el superrealista. Això deu ésser un indicador de la importància social creixent d'aquest mitjà, perque els polítics començen a fer-li cas. Espero que no es tracti d'aquelles paraules que es diuen en períodes electorals...
Recull la notícia el diari
El Punt.

Comentaris

Anònim ha dit…
Absolutament necessari!
Franchu ha dit…
Necessari i urgent... no pot ser que encara no el tinguem....

¡¡¡ABRAÇADOTES!!!
Anònim ha dit…
Malauradament (com sempre) aquest anunci no ha tingut el ressó que mereix. Tansols El Punt recull la notícia (i en un breu) i els altres mitjans, ni això. A veure si, com a mínim, circula per la web!
rsm ha dit…
Jaume, no sé si puc anomenar-te així. Estàs fent una feina immensa que ja m'agradaria a mi. Compartim dues coses, som del Berguedà i estem malalts per tot el que sigui dibuix imprès, tot i que amb una diferència, tu en vius, del dibuix, i ets un GRAN del dibuix. Jo tan sols m'he quedat en un bon aficionat, però sempre he tingut un somni, dignificar aquest artistassos que ens ho han, o ens ho esteu, fent passar d'allò més bé. Intento escriure, humilment, biografies de dibuixants en una revista local, quan em deixen; dibuixo una mica, tot i que no serveixo; col•lecciono originals, fins on la meva modesta economia m’ho permet i, tant de bo, un dia els pugui cedir en un Museu del Dibuix, si no em moro abans.
Repeteixo, enhorabona per la teva feina i els teus dibuixos. Ropto.

Nota: Fa uns anys, varis, quan encara no eres tan famós i jo també intentava obrir-me en el món de la historieta en Josep Mª de Martin, immens artista i extraordinari dibuixant, em va recomanar parlar amb tu, però les circumstàncies, laborals, el temps i demés no em van decidir a posar-me en contacte amb tu. En De Martin em parlava molt bé de tu.

Entrades populars