6/2/08

Humor com a arma política

Avui, 6 de febrer, a les 19:30, en el marc de l'exposició En Transició, al CCCB (Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona, C/ Montalegre, 5) es celebra el debat "L'humor com a arma política", amb la participació del dibuixant català Toni Batllori, el madrileny Forges i l'argentí Rep.

Segons la web del CCCB,

En règims dictatorials, l'humor acostuma a convertir-se en una via de dissidència i d'oxigenació de les aspiracions democràtiques de la societat civil. En aquesta taula, els humoristes Toni Batllori i Forges dialogaran amb el dibuixant argentí REP sobre aquest tema, prenent com a punt de partida els casos espanyol i argentí i reflexionant, també, sobre el seu rol de crítica en democràcia.


Serà una bona excusa per sentir parlar aquests tres creadors gràfics sobre les interaccions entre l'humorisme, el grafisme i la realitat. L'entrada és lliure, però les places són limitades.

Alhora, Reporters sense fronteres, informa que els caricaturistes turcs Musa Kart y Zafer Timuçin podríen ésser condemnats a cinc anys de presó per "insult al President de la República" per la publicació de dos dibuixos al diari Cumhuriyet.

Hoy, 6 de febrero, a las 19:30, en el marco de la exposición En Transición, en el
CCCB (Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona, C/ Montalegre, 5) se celebra el debate "El humor como arma política", con la participación de los dibujantes Toni Batllori, Forges y Rep.

Según la web del CCCB,

En los regímenes dictatoriales, el humor suele convertirse en una vía de disidencia y de oxigenación de las aspiraciones democráticas de la sociedad civil. En esta mesa, los humoristas Toni Batllori y Forges dialogarán con el dibujante argentino Rep sobre este tema, tomando como punto de partida los casos español y argentino y reflexionando, asimismo, acerca de su rol de crítica en democracia.

Serà una buena excusa para oír estos tres creadores gráficos hablar sobre las interacciones entre el humorismo, el grafismo y la realidad. La entrada es libre pero las plazas son limitadas.

Como para demostrar que todo esto no es moco de pavo, Reporteros sin fronteras informa que los caricaturistasturcos Musa Kart y Zafer Timuçin podrían ser condenados a cinco años de cárcel por “insulto al Presidente de la República”, por la publicación de dos dibujos en el diario Cumhuriyet.

5 comentaris:

En Companyia ha dit...

Senyor Kap, quan pugui passi per el nostre bloc que li hem deixat una cosa.

kap ha dit...

Ara mateix hi trec el nas...

Runtime-Error ha dit...

Ei! D'aquí a pocs dies t'he d'enviar el que et dec :)

Gràcies eh!! ^^

kap ha dit...

Home, de reeee. Tu n'estas content? Doncs ja es tracta d'això.

Martin ha dit...

hablando de humor como arma política...
os envio un link q va amolar!

http://www.preguntaleaacebes.com

Si no sabes Quién Fue, pregúntale a Acebes!
Acebes responde con sorporendente cliaridad y contundencia.

salu2!