Falca

El divendres passat no vaig tenir temps de completar la setmana dedicada a L'Esquella, però ho farem ara, sense cap vergonya. Només tres cosetes, totes vinculades a aquesta revista:


Si la 'cuesta de enero' no us espanta, i no us ho heu gastat tot entre el nadal, els reis i les rebaixes, i encara teniu la butxaca ben assortida, us podeu anar a gastar els dobler a la Llibreria La Memòria, a la plaça Rius i Taulet de Gràcia, just davant de la torre (sí, la 'torratxa' de la nostra esquella), on ara mateix hi ha una interessantissima exposició de dibuixos de Picarol, Apa i Cesc. Sempre val la pena veure els dibuixos originals –alguns d'ells, publicats per Picarol a L'Esquella de la Torratxa–, i en aquest cas es tracta dibuixos que formen part de la col·lecció d'en Segimon Rovira, de l'antiga Sala Rovira.



Si el pressupost no tremola, com a mínim us podeu passar per la llibreria antiquària d'en Pol Farré, al centre de Barcelona, al carrer Betrellans, un carrer que uneix els de la Canuda i Santa Anna. A l'aparador hi té, per exemple, el número 1357 de L'Esquella de la Torratxa, del 6 de gener de 1905, dedicat als 'diumenges a Barcelona'. A les pàgines centrals d'aquest número (que el Pol us deixarà a bon preu, segur) és on hi ha els dibuixos originals que hem tret per als desplegables del llibre sobre L'Esquella de la Torratxa que hem fet amb l'editorial Efadós.


I aquí és on volíem arribar! Tant si les propostes anteriors us fan el pes com si no... el que no podeu deixar perdre és el fantàstic llibre sobre L'Esquella de la Torratxa que hem fet, amb la participació dels savis més savis sobre la temàtica: Josep Maria Cadena, Lluís Solà i Dachs, Josep Pinyol Vidal, Albert Rossich, Víctor i Oriol Oliva, Sebastià Roig, Joan Manuel Soldevilla, Jordi Riera, Rhiannon Mc Glade, Ramon Serra Massana, Jordi Farré... i pròleg de Jaume Guillamet.


Comentaris

Tot Barcelona ha dit…
Iré primero a la librería.
Al Sr Cadena lo conozco personalmente, por dos motivos, primero por unos dibujos de Opisso y después por sus dos libros sobre él que tengo en casa.
Cuando acabe la ronda iré a por el libro.
Salut y gracies per l´informació
Kap ha dit…
a veure si encara ens ho trobarem...
ropto ha dit…
I jo que no sési emcompro elllibre o m'arribarà.No sñesi podré aguantar.

SALUT.
ropto ha dit…
I jo que no sé si em compro el llibre o m'arribarà. No sé si podré aguantar.

Ara si. Sense faltes. R

Entrades populars