Antologia de caricatura anticlerical


Bé, ja és a les llibreries el darrer llibre que he perpetrat, que es diu Si los curas y frailes supieran. Antologia de caricatura anticlerical (Ed. la Tempestad). Un treball en la línia de "Canya al Borbó!", que recopila imatges satíriques, aquest cop sobre un altre temàtica sensible. Diu la contracoberta:

Desde que Caín aporreaba la cabeza de Abel con una quijada de burra, clericales y anticlericales se han peleado a rabiar, practicando –a su manera– aquello de ‘amarse los unos a los otros’. La historia del anticlericalismo y de la imagen satírica resultan prácticamente inseparables. La crítica a la jerarquía eclesiástica y a las contradicciones entre el elevado deber espiritual y el bajo el comportamiento terrenal de los hombres de la Iglesia se ha dibujado en libros y periódicos desde la creación de la imprenta. Esta antología de dibujos satíricos anticlericales pretende establecer un diálogo icónico en un terreno en el que desde hace dos mil años se practica un monólogo más bien serio y aburrido. No me digan que lo de la religión sería mucho más divertido con los curas y monjas subidos al coro cantando “¡Libertad, libertad, libertad!”


Ego sum Papa, s. XV


Robert (La Campana de Gràcia, 1932)


Equip Butifarra! (Butifarra, 1978)

Comentaris

Franchu ha dit…
A part de ser un crack en això dels ninots, ets una autentica eminència teorico-bibliografica del món i la historia dels ninots... Fa molt bona pinta aquest llibre... Quan dius que val?

Una abraçadota company!
Kap ha dit…
Eminència? del llatí 'eminentia' és el títol o tractament d'honor que es dóna als cardenals... comencem bé, Franchu, per parlar d'anticlericalisme!
Tot Barcelona ha dit…
salut ¡¡
Manuel Barrero ha dit…
Eminencia, sí, eminencia!!
Qué gozada, yo lo quierooooo

Enhorabuena, Kap.

mb
Tres ha dit…
Ja que hi eres li podries haver posat ‘Cago en Déu’ com a títol.
Aquestes coses venen.
Franchu ha dit…
Veig que ho has pillat...jejeje
Anònim ha dit…
Apa, un altre cop em tocarà anar a l'Ikea a comprar prestatges. Entre els teus llibres i els d'un erudit de la patum, ja no m'hi queben.

Avisa si us plau si fas una presentació amb tots els ets i uts. és a dir hosteses maques, cava, avellanes, etc...

Entrades populars