Pilote


Pilote fou una publicació emblemàtica de la historieta, fundada el 1959 per Jean-Michel Charlier, Albert Uderzo, René Goscinny, Raymond Joly, François Clauteaux i Jean Hébrard, que volien fer una mena de Paris-Match per a joves. Al cap d'un any la revista passa a formar part de l'editorial Dargaud, i es converteix en la publicació de referència de la BD franco-belga. A les seves pàgines hi van néixer Asterix, d'Uderzo i Goscinny; Aquiles Taló, de Greg; Lucky Luke, de Morris; Iznogud, de Goscinny i Tabary; Celulitis, de Bretecher; Duduche de Cabú; Blueberry de Giraud i Charlier; o la série de caricatures de Les Grandes Gueules de Ricord, Mulatier i Morchoisne. L'any 86, Pilote es va fusionar amb una altra revista d'historietes, Charlie, i el 1989 va desapareixer després d'una etapa mensual. Tot plegat s'entrelluca al mosaic impressionant que forma aquesta pàgina on hi podeu veure totes les portades.

Pilote fue una publicación emblemática de la historieta, fundada en 1959 por Jean-Michel Charlier, Albert Uderzo, René Goscinny, Raymond Joly, François Clauteaux y Jean Hébrard, que querían hacer una especie de Paris-Match para jóvenes. Al cabo de un año la revista pasa a formar parte de la editorial Dargaud, y se convierte en la publicación de referencia de la BD franco-belga. En sus páginas nacieron Asterix, de Uderzo y Goscinny; Aquiles Talón, de Greg; Lucky Luke, de Morris; Iznogud, de Goscinny y Tabary; Celulitis, de Bretecher; Duduche de Cabú; Blueberry de Giraud y Charlier, o la serie de caricaturas de Les Grandes Gueules de Ricord, Mulatier y Morchoisne. En el año 86, Pilote se fusionó con otra revista de historietas, Charlie, y en 1989 desapareció tras una etapa mensual. Todo ello se entrevé en el mosaico impresionante que forma esta página donde podéis ver todas las portadas.

Comentaris

rsm ha dit…
Excel·lents records. Tinc un bon nivell de francès, i no és modestia, i en Pilote n'és un responsable molt important d'aquest nivell. Només lamento els Pilote que li vaig "robar", literalment, al meu tiet per la dèria que tenia de llegir-lo. Avui, una bona colla d'anys després, encara no m'atraveixo a confessar-li, i confio que no llegeixi el teu blog. R.
Nota: Algún motiu tinc que dona a en Pere Botero.
Kap ha dit…
Estic segur que a hora d'ara no els troba a faltar pas...
Jo he de reconèixer que n'he llegit pocs i tard...
santi ha dit…
Hola Jaume!
Som els nois i noies de l´escola de secundària especial Xalest , de Sabadell, i et volem felicitar per els teus ninots!
També aprofitem per invitar-te a visitar el nostre bloc de visual i plàstica "XALESTEAM ViP", on també nosaltres fem de ninotaires com tu i hi anem penjant dibuixos i ocurrències.
Ens agradaria molt que hi participessis deixant algun comentari o puntuant-nos amb les estrelletes.
També volem donar-te la primícia que estem preparant un video animat amb la caricatura de l´Ibra del Barça. Rep un aplaudiment i una abraçada de tots nosaltres, que som els teus fans,i segueix així artista!
Aquí tens l´adreça del nostre bloc:
http://xalesteam.blogspot.com/

Moltes gràcies per endavant!

Entrades populars