Muchas cosas

No ens ho atrapem. Aquests dies hi ha un cert moviment en les coses del gremi (o és que al ser fora se m'acumula tot...):


Ahir al migdia es va inaugurar l'expo (no us la perdeu!) de René de la Nuez al Col·legi de Periodistes de Barcelona. De la Nuez, Premi Nacional de les Arts Plàstiques 2007, és un dels pares de la caricatura cubana revolucionària i personatge clau de la caricatura llatinoamericana. La mostra comissariada pel també dibuixant Alfons López, es podrà veure a la petita sala d'exposicions del Col·legi durant un mes.
Aprofito que parlo del Col·legi, per esmentar que des d'aquesta setmana, la seva pàgina web inclourà una vinyeta setmanal provinent de la mostra de Reporters sense Fronteres per la Llibertat d'Expressiò.

També ahir es va donar el tret de sortida a la Mostra de Cómics de Cornellà. Un dels esdeveniments més importants i veterans, que aquest any inclou una expo sobre El Jabato, Carlös, Maikel, o Vizcarra entre d'altres. Aquí el programa complert.

Elchicotriste ens informa que ja ha aparegut el número 43 de Delirópolis. "Surrealismo y Arte secuencial!!!" Els seus punts de venda habitual són les botigues TARRACÒMICS (Gasòmetre 15) i LA CAPONA (Gasòmetre 41-43). El número inclou: "Carta oberta referent a la desaparició dels cinemes a la nostra ciutat per David Badía! Ramón Sarlé torna de la seva hivernació estiuenca, Walto es posa violenta, Elchicotriste il.lustra l'història d'un altre món, Íñigo Manrique presenta nous personatges, Benjamin Constantine continua delirant i Hugo Prades tanca un còmic comunitari".


Agustín Schiamarella ens convida a la seva exposició "4 en línea", a la Galeria Bennassar de Madrid. La inauguració és el dia 4 a les 20:00. Es tracta d'una petita col·lectiva, on també hi haurà obres de l'escultor Domingo Huertes, la fotògrafa Carmen Barrios, i el pintor Francisco Cruz de Castro.


El dibuixant Siné acaba de publicar un llibre de gairebé dues-centes pàgines on recull el bo i millor de la seva producció en els darrers 60 anys. Els gats, el jazz, l'antimilitarisme, l'anticlericalisme i l'anticonformisme per essència ocupen les pàgines d'aquest llibre. Podeu llegir-ne una ressenya feta per Cavanna a Le Nouvel Observateur, o us deixo retalls dels articles apareguts a Liberation o Paris Match (més avall, a la versió castellana).

Nando recopila els llocs que parlen de l'entrega del Premi Quevedos a Ziraldo durant la Mostra d'Alcalà (us asseguro que dibuixa millor que canta...). També cal llegir el text de Palomo sobre Ziraldo del bloc de Crist, o com fa amics la Ministra de Cultura (no presentant-se a l'entrega de premis que convoca el seu ministeri) al bloc de Zulet.

L'ajuntament de Granollers ha convocat el desé premi de còmic Josep Escobar. És la desena edició d'aquesta convocatòria, efemèride que s'ha celebrat amb la obertura d'un bloc. Una bona iniciativa per recordar la memòria del que fou un dels grans creadors d'historietes del nostre país.

Ha aparegut el nou número de la revista Amaníaco. Puntualment a la seva cita, la publicació, reconeguda com a millor revista d'historietes en el recent Saló del Cómic de Barcelona, arriba a les llibreries especialitzades. Coberta de Kim, que a més a més és protagonista d'una entrevista a les pàgines de la revista. Si no la trobeu a la botigueta, subscriviu-vos-hi!






No me lo atrapo. Estos días hay un cierto movimiento en las cosas del gremio (o es que al estar fuera, se me acumula todo...):

Ayer al mediodía se inauguró la expo (no os la perdáis!) De René de la Nuez en el Col·legi de Periodistes. De la Nuez es uno de los padres de la caricatura cubana revolucionaria y personaje clave de la caricatura latinoamericana. La muestra comisariada por el también dibujante Alfonso López, se podrá ver en la pequeña sala de exposiciones del Col·legi durante un mes. Aprovecho que hablo del Col·legi, para mencionar que a partir de esta semana, su página web incluirá una viñeta semanal proveniente de la muestra de Reporteros sin Fronteras por la libertad de expresión.

También ayer se dio el pistoletazo de salida en la
Mostra de Cómics de Cornellà. Uno de los acontecimientos más importantes y veteranos, que este año incluye una expo sobre El Jabato, Carlös, Maikel, o Vizcarra entre otros. Aquí el programa completo.

Elchicotriste nos informa que ya ha aparecido el número 43 de
Delirópolis. "Surrealismo y Arte secuencial!" Sus puntos de venta habitual son las tiendas TARRACÒMICS (Gasómetre 15) y LA CAPONA (Gasómetre 41-43). El número incluye: "Carta abierta referente a la desaparición de los cines en nuestra ciudad por David Badía! Ramón Sarlé vuelve de su hibernación veraniega, Walter se pone violenta, Elchicotriste ilustra la historia de otro mundo, Íñigo Manrique presenta nuevos personajes, Benjamin Constantine continúa delirante y Hugo Prades cierra un cómic comunitario ".

Agustín Schiamarella nos invita a su exposición "4 en línea", en la Galería Bennassar de Madrid. La inauguración es el día 4 a las 20:00. Se trata de una pequeña colectiva, donde también habrá obras del escultor Domingo Huerta, la fotógrafa Carmen Barrios, y el pintor Francisco Cruz de Castro.



El dibujante Siné acaba de publicar un libro de casi doscientas páginas donde recoge lo mejor de su producción en los últimos 60 años. Los gatos, el jazz, el antimilitarismo, el anticlericalismo y la anticonformisme por esencia ocupan las páginas de este libro. Podéis leer una reseña hecha por Cavanna en Le Nouvel Observateur, y os dejo recortes de los artículos aparecidos en Liberation o Paris Match.



Nando recopila los sitios que hablan de la entrega del Premio Quevedos a Ziraldo durante la Muestra de Alcalá (os puedo asegurar que dibuja mejor que canta...). Hay que leer el texto de Palomo sobre Ziraldo del blog de Crist, o como hace amigos de la Ministra de Cultura (no presentándose a la entrega de premios que convoca su ministerio) en el blog de Zulet.

El ayuntamiento de Granollers ha convocado el premio de cómic
Josep Escobar. Es la décima edición de esta convocatoria, efeméride que ha celebrado con la apertura de un blog. Una buena iniciativa para recordar la memoria del que fue uno de los grandes creadores de historietas de nuestro país.

Ha aparecido el nuevo número de la revista Amaníaco. Puntualmente a su cita, la publicación, reconocida como mejor revista de historietas en el reciente Salón del Cómic de Barcelona, llega a las librerías especializadas. Cubierta de Kim, que además es protagonista de una entrevista en las páginas de la revista. Si no la encuentras en la tienda, ¡suscríbete!


Comentaris

Unknown ha dit…
Estimado Jaume:
Coincidimos contigo en que los premios LiberPress son una referencia en la cultura y comunicación catalanas y en este 2009, que hemos tenido el honor de ser invitados, fue un acto inolvidable, emotivo, bien organizado, bien presentado y que te deja con ganas de volver a la próxima entrega para de paso saludar a los amigos y a los amigos de nuestros amigos, moltas gracies. A Carles y Joelle les felicitamos. Os recordamos a todos/todas.
Isabel y Miguel Ángel

Entrades populars