Fons Batllori


La localitat de Teià acull des de fa més de cinc anys el Fons Batllori Jofré, un lloc on es vol preservar i divulgar el llegat d'aquest dibuixant, alumne aventatjat de Junceda i històric de publicacions com el Patufet, TBO, Els Infants o Història i Llegenda. El principal impulsor del fons ABJ és el seu fill el també dibuixant Toni Batllori, que es preocupa per realitzar activitats i continguts en aquest espai situat a l'edifici de Ca la Cecília de Teià, al bell mig del poble.
Fins ara s'hi han pogut veure exposicions ben interessants de material del propi Batllori Jofré, però també d'autors com en Cesc o El Roto. Fa pocs dies s'ha inaugurat una exposició diferent. El petit i acollidor espai del fons, acull una mostra on interactuen Antoni Batllori i Toni Batllori. "Objectes d'ABJ", és una iniciativa diferent a les fins ara presentades al Fons Batllori de ca La Cecília i que demostra la faceta de creador tridimensional de Toni Batllori, més enllà dels ninots. En Toni ha transformat objectes quotidians que Antoni Batllori Jofré col·leccionava, com clips, calendaris, navalles, pilotes de tennis, etc, en verdaderes obres d'art, crant unes caixes-escultures, en un joc de complicitats i afectes de fortes influències Brossianes.




La localidad de Teià acoge desde hace más de cinco años elFons Batllori Jofré, un lugar donde se quiere preservar y divulgar el legado de este dibujante, alumno aventajado de Junceda e histórico de publicaciones como Patufet, TBO, Els Infants o Història i Llegenda. El principal impulsor del fondo ABJ es su hijo el también dibujante Toni Batllori, que se preocupa por realizar actividades y llenar de contenidos este espacio situado en el edificio de Ca la Cecília de Teià, en medio del pueblo.
Hasta ahora se han podido ver exposiciones interesantes de material del propio Batllori Jofré, pero también de autores como Cesc o El Roto. Hace pocos días se ha inaugurado una exposición diferente. El pequeño y acogedor espacio del Fondo, acoge una muestra donde interactúan Antoni Batllori y Toni Batllori. "Objetos de ABJ", es una iniciativa diferente a las hasta ahora presentadas en el Fondo Batllori y que demuestra la faceta de creador tridimensional de Toni Batllori, más allá de los dibujos. Toni ha transformado objetos cotidianos que Antoni Batllori Jofré coleccionaba, como clips, calendarios, navajas, pelotas de tenis, etc, en verdaderas obras de arte, creando unas cajas-esculturas, en un juego de complicidades y afectos de fuertes influencias Brossianas.

Comentaris

rsm ha dit…
Ja saps com m'agraden aquestes propostes. Et semblarà estrany, però encara no ho conec. Primera visita a fer d'immediat. Salut. R.
Franchu ha dit…
Home, Teià no em cau massa a prop però la proposta es molt interessant. A més sempre m'ha agradat molt això de les sagues familiars de dibuixants com els Batllori, Bernet, ...

Si em pogues passar per allà...

¡¡¡ABRAÇADOTES!!!
Kap ha dit…
Penseu que el propi Toni Batllori és el responasble d'organitzar visites guiades al lloc i a l'exposició (tot plegat és realment petit), o sigui que val la pena fer un cop de telèfon allà per saber-ne els horaris. És el millor amfitrió possible!

Entrades populars