Originals

Aquests dies hi ha una certa remor, a causa d'una cosa que va passar durant el Saló. Aquí, una mena de resum (amb una mica de sort i rapidesa, igual aquí, aquí i aquí en podeu llegir una versió i el posterior debat que ja s'ha esborrat de la xarxa, però que el caché de google ens guarda). El fet, és una anècdota, però el debat important, de fons, és el de la propietat dels dibuixos originals, i el camí que fan des de la taula del dibuixant a... qui sap on, en un complicat joc a quatre bandes: autors, editors, col.leccionistes... i aprofitats.
Hi ha opinions per a tots els gustos en els blocs i en els seus comentaris: Pepo Pérez, Joan Navarro, Jaume Vaquer, a més d'aquestes interessants aportacions, de nou, del bloc de Pepo.

Estos días hay una cierta barullo, a causa de algo que pasó durante el Salón. Aquí, una especie de resumen (con un poco de suerte y rapidez, igual aquí, aquí y aquí podéis leer aún una versión y el posterior debate que ya se ha borrado de la red, pero que el caché de google nos guarda). El hecho, es una anécdota, pero el debate importante, de fondo, es el de la propiedad de los dibujos originales, y el camino que hacen desde la mesa del dibujante a. .. quien sabe donde, en un complicado juego a cuatro bandas: autores, editores, coleccionistas ... y aprovechados.
Hay opiniones para todos los gustos en los blogs y en sus comentarios: Pepo Pérez, Joan Navarro, Jaume Vaquer, además de interesantes aportaciones, de nuevo, en el blog de Pepo.

Dejà vú?

Comentaris

AS ha dit…
Vaja, no me n'havia assaventat d'aquest incident ni de tota la problemàtica que hi ha al darrera. Em sembla que començaré a mirar-me els meus originals amb uns altres ulls, tot i que, a dia d'avui, reconec que no els atorgo cap valor.

Salut!!
Kap ha dit…
Això és el que passa -i ha passat- a la majoria d'autors. Els originals, que són peces d'art, per a nosaltres són una part -força petita- d'un procés que al capdevall és alimentici. En aquest sentit és d'agraïr la tasca de col.eccionistes que sí que hi potrguen el corresponent valor. Però clar... un altre cosa és el pirateig d'originals de molts llocs on els autors publiquem -i encara més si som novells- ja que tenim una mena de consciéncia de "a sobre que em publica, no li demanaré que em torni els originals"...
A banda d'això ja m'han dit que hi havia cues quilomètriques per aconseguir una signature teva...
rsm ha dit…
Com a col·leccionista, recomano que sempre que sigui possible cal un comprovant, o factura, per la compra d'originals.
Tot i així, no sempre es possible en funció del lloc on ho compres. Jo mateix he "salvat" originals per trobar-los en el lloc més inesperat i sense cap mena de respecte cap aquestes petites/grans obres d'art.
R.
rsm ha dit…
Una pregunta, de quin diari és l'article que es pot llegir?. D'entrada té alguna incoherència, com ara que en Puigmiquel reclamés cap original, doncs en Puigmiquel va morir el passat mes de març. R.
Kap ha dit…
Ep, l'article és un text de La Vanguardia... de l'any 1997! Diguem que es va repetir la situació amb protagonistes canviats...

Entrades populars