Cifré


Estic molt content perque acabo d'assabentar-me (via Comicat.cat) que el Premi Nacional de Còmic d'enguany se l'ha endut Guillem Cifré.

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, que per primer any concedeix els Premis Nacionals de Cultura per l’activitat realitzada el 2008, ha acordat, a proposta dels membres del Jurat dels Premis, concedir a Guillem Cifré el Premi Nacional de Còmic per l’àlbum Artfòbia II (Edicions de Ponent, 2008).

El Jurat ha destacat que “Guillem Cifré, en els seus còmics, juga amb les situacions de la vida quotidiana per convertir-la en una paradoxa. A Artfòbia II, el segon lliurament de les tires publicades per Cifré al diari Avui, aconsegueix diluir, mitjançant un humor molt fi i un traç original, la realitat i la imaginació. Altera el significat de codis i convencions i el lector es veu abocat, amb els objectes i els personatges, a una comèdia surrealista”.

Els Premis Nacionals de Cultura, dotats cadascun amb 18.000 euros, van ser instituïts pel Govern l'any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va atorgar entre 1932 i 1938. D'acord amb el que estableix el decret 72/1995, de 7 de març, es concedeixen anualment a persones o entitats que han excel·lit amb les seves aportacions o activitats en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l'any anterior.

Una temporada intensa per Cifré que fa poc va clausurar l'expo Cifré & Cifré al Museu del Joguet de Figueres (Diari de Girona i Avui).

Des d'ací, l'enhorabona!

Comentaris

Ran ha dit…
Un premi de justícia. Cifré, un home de bé
Kap ha dit…
Penso el mateix.

Entrades populars