Museu del còmic

Diversos diaris (Avui, El Periódico i El Mundo) aprofundien ahir en la notícia que ja us havía avançat fa una setmana; la Conselleria de Cultura de la Generalitat avança en el projecte de crear un Museu del Còmic i la Il.lustració. Com informa El Periódico, ja s'ha celebrat una primera reunió de treball amb el secretari de Cultura Eduard Voltas, amb assistents com Carles Santamaria i Joan Navarro:
Joan Navarro, editor de Glénat, va assistir a la reunió amb Voltas en qualitat de col.leccionista. "Fa molts anys que tinc al cap un museu del còmic imaginari per al qual he anat fent adquisicions --explica--. No hi haurà problemes perquè aquestes adquisicions vagin al museu de veritat si és seriós i coherent. ¡Però la meva col.lecció del Capitán Trueno no me la pren ningú!"
Segons informa Ignasi Aragay a l'Avui, Ficomic ja ha presentat el preprojecte i el conseller està a punt d'encarregar la museologia:
El museu es planteja com un equipament patrimonial i com un centre cultural. El projecte concebut per Ficomic té tres eixos. El priemr és la recuperació, conservació catalogació i exposició del patrimoni del còmic català, amb una sòlida tradició i un dinàmic present. El segon és la divulgació d'aquest patrimoni al gran públic, amb especial atenció al món dels estudiants. i el tercer la formació d'un laboratori d'idees i espai de refelexió transversal que estableixi un diàleg amb els mons literari, cinematogràfic i de les arts plàstiques.

Comentaris

AS ha dit…
Déu meu! Aquesta notícia és històrica!! Tan de bo d'aquí poc ja no ens calgui anar als Encants per poder consultar tresors com el Cu-cut. Esperem que no quedi en promesa electoral.

Vrindo amb cava (virtualment, és clar)
Kap ha dit…
Bé... els agents secrets del departament de Cultura ja saben que tu tens una col.lecció de Patufets que Déu n'hi dó, oi?
Sí, és per celebrar-ho (ep, si es fa ben fet!).
rsm ha dit…
Aquesta és una molt bona notícia. Viuré per veure-la? Ja us ho faré saber. R.

Entrades populars