Dimarts que ve, a Granollers, presentarem el llibre Muntañola: l'art de viure, l'art de riure . De fet es tracta del catàleg de l'exposició del mateix títol que ha produït la Caixa de Sabadell, i que el darrer mes ha estat oberta al públic al Museu de Granollers. El gran Fer farà de mestre de cerimònies a la presentació del llibre que hem fet en Néstor Macià (que tambè s'ha encarregat del disseny) i un servidor, gràcies als esforços (que s'han d'agraïr) de la gent del Museu de Granollers, especialment el seu director, en Josep Font, i en Josep Montal. En Muntañola està realment il.lusionat amb el catàleg, que hem intentat que sigui interessant i intens. Al.lucino amb la capacitat d'il.lusionar-se d'aquest home, que s'ho agafa tot amb l'empenta i la trempera d'un vailet de quinze anys... i en te més de noranta!!!
Amb un volum de producció com el de Muntañola, es obvi que moltes coses ens han quedat al tinter, però em sembla que es el primer pas per al reconeixement que es mereix aquest gran artista de l'humor que és en Joaquim Muntañola.
L'exposició que és itinerant, es podrà veure aviat a Barcelona i tambè a Sabadell, i desprès segur que corre força quilòmetres. Espero!
El catàleg, desprès de la presentació de l'ajuntament de Granollers i la Caixa de Sabadell conté un text d'en Xavier Grasset, i -a banda del meu article, clar- el que crec que és més interessant és la cronologia i la bibliografia, que hem intentat de fer exhaustiva, però que segur que no ho és, que ordena i categoritza per primera vegada (i ja tocava!) la producció d'aquest dibuixant. Nosaltres ho hem fet tan bé com hem sabut.
Ja ho sentirem dir...

Comentaris

Entrades populars